استخر
استخر سونا و جکوزی
طراحی استخر
به طور کلی یک استخر مراحل اجرای زیادی دارد. برای اجرای یک استخر باید ابتدا نقشه معماری آن تهیه شود. نقشه معماری با توجه به خواسته کارفرما تهیه میشود. در طراحی باید تمام نکاتی ظاهری از قبیل طراحی کاشی کاری، طراحی شکل کلی استخر، طراحی عمق و محوطه سازی استخر و سنگهای به کار رفته در آن مشخص میشود. هر چه استخر زوایای منحنی بیشتری داشته باشد اجرای آن سخت تر است بنابراین طراح باید به این نکته توجه کند که طراحی آن ممکن است چقدر هزینه بردارد باشد. ضمن اینکه اندازه استخر با توجه به اینکه مقدار حجم آب را مشخص میگند در طراحی تاسیسات، لولهکشی، تصفیه خانه و موتورخانه آن تاثیر مستقیم دارد.
اجرای ابنیه استخر
ابنیه استخر شامل مراحل زیادی است و از کف تا کاشیکاری باید مرحله به مرحله درست و طبق اصول عمرانی ساخته شود. مراحل استخر به ترتیب خاک برداری، قالب گیری، آجرچینی، آرماتوربندی، بتن ریزی، عایقکاری، و کاشیکاری است. تمام مراحل استخر مهم هستند اما معمولا در اجرای استخر دو مرحله کاشیکاری و عایقکاری حساسترین مراحل هستند. عایقکاری میتواند تکلایه، دولایه یا چندلایه و با استفاده از قیرگونی یا چسب بتن انجام گیرد. لولههای انتقال آب ببه استخر و تصفیه خانه استخر باید زیر کار قرار گیرد و باید از جنس مقاوم برای اجرای تاسیسات استخر استفاده کرد.
تاسیسات تصفیه خانه و موتورخانه استخر
استخرها معمولا در کنار سونا و جکوزی ساخته میشوند. استخر چه در کنار سونا و جکوزی ساخته شوند و چه تنها باشند باید یک سیستم موتورخانه و تصفیه خانه برای آب استخر در نظر گرفته شود. زیرا در غیر این صورت آب استخر کثیف شده و ایجاد عفونت میکند. تصفیه خانه و موتورخانه استخر با توجه به مقدار آب آن طراحی میشوند.