شرکت تیلار | اجرای عایق کاری حرارتی موتورخانه
مراحل ساخت استخر
مراحل ساخت استخر
استخر شنا در یک باغ یا در حیاط یک راه بسیار عالی برای گذراندن وقت در کنار خانواده و یا ورزش شنا است. ساخت استخر شنا یک پروژه ساختمانی ساده نیست. هزینه ساخت یک استخر شنا حتی اگه سازنده آن خودتان باشید بین 20 تا 100 میلیون تومان برای استخرهای خانگی متفاوت است. به یاد داشته باشید که در بعضی از موارد، شما نمیتوانید خودتان سازنده استخر باشید و باید با یک مرکز معتبر با جواز رسمی برای ساخت استخر همکاری داشته باشید و یا سفارش ساخت استخر را به یک شرکت واگذار نمایید. در اینجا به مراحل ساخت یک استخر به صورت کاملا مختصر با اضافه کردن عکسهای کامپیوتری اشاره شده است.
مرحله 1- طراحی استخر
در مرحله اول استخر مورد نظر طراحی میشود.. طراحی استخر با توجه به فاکتورهایی مانند سلیقه شخصی، نوع زمین، مصالح مورد استفاده بومی و مهمتر از همه هزینه آن انجام میگیرد. دوست دارید استخر شما گرد، مربعی، منحنی و یا چند ضلعی باشد و اینکه عمق استخر چقدر در نظر گرفته شود؟ استخر چه رنگی باشد؟ هرچقدر که طراحی استخر و آنچه در ذهن دارید پیچیده تر باشد در نتیجه هزینه اجرای استخر شما نیز بیشتر میشود.
مرحله 2- تهیه جواز ساخت و تماس با شرکت مجری
برای اجرای استخر شما نیازمند یک شرکت عمرانی و یا تخصصی در زمینه استخر هستید که استخر شما را آنگونه که در نظر شماست طراحی و اجرا کند. در بعضی مناطق اجرای استخر نیازمند جواز نیست. به هر حال حتی اگر بخواهید استخر را خودتان بسازید باید از افراد و شرکتهای با تجربه برای اجرای استخر کمک دریافت کنید.
مرحله 3- خاکبرداری محل اجرا
مرحله اول برای اجرای استخر شما خاکبرداری است. خاکبرداری با استفاده از یک بیل مکانیکی انجام میگیرد. معمولا همه شرکتها این تجهیزات گران قیمت را در لیست تجهیزات خود ندارند لذا شرکتها تجهیزات ساختمانی و عمرانی بزرگ را اجاره میکنند. بعد از اجاره یک بیل مکانیکی، کنده کاری محل علامت گذاری شده انجام میگیرد.
مرحله 4- تراز کردن زمین
استخری که در نظر داریم ساخته شود باید در یک سطح هموار ساخته شود. مگر اینکه قرار باشد استخر به صورت شیب دار ساخته شود. ساخت استخر نیازمند این است که بستری آماده داشته باشد. باید با تجهیزات مورد استفاده زمین مورد استفاده تراز شود تا برای دیوار کشی و کف سازی آماده شود. راههای زیادی برای همسطح سازی زمین وجود دارد. به هر حال باید از یک منبع با تجربه استفاده شود و یا با یک منبع با تجربه مشاوره صورت گیرد.
مرحله 5- قالب گیری دیوارها
بعد از حفاری و کنده کاری و هم سطح سازی، مرحله بعدی اجرای استخر قالب گیری دیوارهاست. باید اطمینان حاصل شود که دیوارها دارای زاویه درست نسبت به یکدیگر هستند و نسبت به زمین عمود هستند.
مرحله 6- اجرای لوله کشی و تاسیسات
باید از یک شرکت یا شخص معتبر در زمینه تاسیسات استخر بخواهید تا تاسیسات استخر را برای شما اجرا کند. باید سیستمهای فیلتراسیون و تاسیسات تصفیه و همچنین لوله کشی استخر با توجه به استانداردهای موجود انجام گیرد. فقط یک لوله کشی با تجربه لوله کشی استخر باید به کار گرفته شود زیرا در غیر این صورت ممکن است استخر شما بعد از مدتی ویران شود.
مرحله 7- اجرای تاسیسات برقی
بعد از اجرای تاسیسات مکانیکی برای انتقال آب و فیلتراسیون و تجهیزات سیال استخر، باید برقکشی لازم برای روشنایی و فیلتراسیون و یا دیگر موارد مورد نیاز انجام گیرد. برای این مورد نیز باید یک شخص با تجربه استخدام شود زیرا برق و سیم کشی خطرات زیادی دارد و رعایت حداکثر نکات ایمنی ضروری است.
مرحله 8- بتن ریزی
بعد از اینکه مرحله تاسیسات مکانیکی و الکتریکی برای مراحل اجرای استخر انجام گرفت، نوبت به بتن ریزی است. بتن ریزی باید به درستی و بر اساس استاندارد اجرای انجام گیرد. بعد از بتن ریزی باید سطح مورد نیاز ایجاد شود. برای ایجاد زاویه مناسب باید دقت لازم انجام گیرد.
مرحله 9- دیوار چینی
با توجه به سطح کف ایجاد شده، میتوان دیوارچینی را آغاز نمود. این مرحله میتواند توسط بتنهای سیمانی و یا اجر انجام گیرد. باید فواید و هزینههای هر کدام بررسی شود. باید اطمینان حاصل شود که دیوار نسبت به محیط در سطح مناسبی قرار دارد و دیوارهای تراز اجرا شده باشند.
مرحله 10- اتمام دیوار چینی
دیوارها باید توسط یک ماده عایق بندی شود تا هیچ رطوبتی به خارج از استخر نشت نکند. انتخابهای زیادی برای عایق کاری وجود دارد. میتوانید از یک مشاور برای انواع عایق های رطوبتی استخر استفاده کنید. بیشترین روشهای مورد استفاده عبارتند از:
- استفاده از یک آستر پلاستیکی
- پوشش دهی آجر و بلوکها
- پوشش دهی پلاستیکی
- پاشش یک پوشش پلاستیکی
- چسب سیمان
- اپوکسیها
مرحله 11- پرکردن اطراف دیوارها
برای ایجاد استحکام در اطراف دیوارها باید این قسمت با استفاده از مصالح مناسب پر شود. این مصالح با توجه به محل استخر انتخاب میشوند. مجری باید ایمنترین و ارزانترین مصالح را برای این قسمت استفاده کند.
مرحله 12- پر کردن استخر
وقتی استخر تکمیل شد باید با آب پر شود. در صورتی که نشتی آب وجود نداشته باشد، میتوانید از استخر استفاده کنید و لذت ببرید.